smedens-hage

Et løfte om godt håndverk og bærekraftige løsninger

Vi ønsker å videreføre de gode kvalitetene fra skikkelig håndverk med gjennomtenkte og bærekraftige løsninger. Smedens hage skal bli et godt sted å bo, hvor vi vil tilrettelegge for gode og grønne mobilitetsordninger og et enklere liv.

Prosjektets fremdrift

  • Salgsstart

    1. kvartal 2022
  • Byggestart

    Byggingen er i gang

  • Innflytting

    Planlagt fra desember 2024

Et levende bomiljø

Smedens hage vil bestå av 157 nye leiligheter fordelt på flere mindre bygg, med grønne og frodige hager mellom husene samt en hyggelig gangvei som knytter hele området sammen.

Det blir tilrettelagt for et trygt og mangfoldig miljø, og for alle aldersgrupper. Her er rom for både lek og ro, og alltid en god nabo å slå av en prat med på en av de mange møteplassene

Eplehage og hagevilla

Midt mellom de nye husene ligger «Lilleholtet» – en verneverdig villa oppført på 1800-tallet, som i sin tid huset den lokale smeden. Nå skal villaen rehabiliteres og bli til et felles samlingssted for de nye beboerne. 

Her kan man feire merkedager som bryllup, barnebursdag og 70-årsjubileum, eller samles til hyggekvelder med quiz, bridge og vafler. Når været er fint, er det bare å dekke på til langbord i eplehagen.

I tillegg blir det en egen «Snekkerbod», utstyrt med håndverktøy for hobbysnekkeren, bukk for sykkelreparatøren og smørestativ til skientusiasten. Det meste kan jo fikses!

Takterrasse til felles glede

I toppetasjen på bygg H (Essa) blir det bygget en skikkelig stor og fin takterrasse. Denne blir tilgjengelig for alle beboerne og får selvsagt heisadkomst helt opp.

Terrassen deles opp i mindre soner, med sittebenker omkranset av vakre grønnplanter. Et langbord eller to gir muligheter for å samle flere til en hyggelig sammenkomst. Sol fra morgen til kveld!

Byggingen har startet

Vi har montert opp et byggekamera slik at du kan følge med på utviklingen – time for time om du måtte ønske . 

Utbygger av Smedens hage, Professor Kohts vei Utvikling AS, ønsker å bidra til det grønne skiftet og kutt av klimagassutslipp. Det betyr at både riving- og grunnarbeider utføres med fossilfrie anleggsmaskiner som går på biodiesel.

Klikk her for bilde i fullskjerm

Det man trenger i nærheten

Her er det korte avstander og god kommunikasjon. 6–8 minutter til skolen og 5–6 minutter til tog og buss. 10 minutter til Oslo sentrum med tog eller buss – og like kort vei tilbake. 

Etter jobben kan du plukke opp noe lettvint i nærbutikken tvers over gaten, kaste et badehåndkle i sykkelkurven og dyppe føttene i sjøen. – Eller nyte ettermiddagssola på balkongen. Det fine er at du kan velge.

Det ekstra uterommet

Leilighetene på Smedens hage har fine uteplasser – noen til og med to!

Flere av leilighetene har innglassede balkonger som man kan åpne eller lukke etter eget ønske. Her blir det perfekt å utvide utesesongen og kanskje prøve seg på en kortreist og hyggelig planteplass.

Utvendig stikkontakt gjør det mulig å montere en terrassevarmer og trosse en uforutsigbar sommer. Med unntak av bakkeplan og takterrassene, blir det levert betongdekke på balkonger.

Arkitektens tanker

Smedens hage er utformet for å være i dialog med den
varierte bebyggelsen på Stabekk, bebyggelsen på og rundt Fornebu og småhusbebyggelsen i nabolaget. Et variert boligområde med assosiasjoner til hageby.

Rød tegl binder området sammen og gir det helhet og karakter. De sammensatte bygningsvolumene gir variasjon med lys og skygge, hvite vinduer og panelfelt som skaper kontrast til den rustikke teglen. Med innslag av låverød trepanel knytter Smedens hage seg til farge- og materialbruken i nabolaget.

Hele beskrivelsen kan du lese ved å laste ned prospektet.

Hvem står bak?

Bak Smedens Hage står solide aktører; Bertel O. Steen Eiendom, Abel Eiendomsforvaltning og Backe Prosjekt.